home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
UAZ 3170

Uljanovska fabrika automobila koja je deo grupe kompanija „Solers“ mogla bi da dobije tehnologije koje se koriste u proizvodnji novih ruskih automobila marke „Aurus“.

Po pisanju ruskih medija, koji se pozivaju na ministra industrije Denisa Manturova, u proizvodnji UAZ terenaca nove generacije biće korišćene razrade Naučno-istraživačkog atuomobilskog i auto-moto instituta (NAMI) koji je osmislio nove ruske automobile premijum klase poznate pod komercijalnim nazivom „Aurus“.

„Tehnologije korišćene u proizvodnji vozila marke „Aurus“ nastalih u okviru projekta „Kortež“, biće primenjivane na automobilima srednje klase. Štaviše one se već koriste u razvoju terenca nove generacije Uljanovske fabrike automobila“, naveo je Manturov.

Kako je predstavnik firme „Solers“ istako, radi se o elektronskim sistemima pomoći vozaču, kao i hibridnom pogonskom agregatu.

„Razrade korišćene prilikom stvaranja vozila marke „Aurus“ planiramo da primenimo i u razvoju platforme „Patriot 2020“. To su elektronski elementi i rešenja hibiridnog pogona“, rekao je Manturov.

Prvi čovek ruske kompanije „Solers“ Vadim Švecov izneo je ranije nekoliko pojedinosti vezanih za novi terenac, čija bi proizvodnja mogla da počne za godinu-dve dana.

Izvor: Russia Beyond

Foto: arhiva Autoblog.rs / RCI Newsčitanja : 486Komentari