home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat SUV

Kako pišu pojedini mediji, Fiat Tipo porodica će uključivati više novih verzija, uključujući i (pro)terenski Tipo Cross, kao i potpuno novi SUV koji će biti rival Nissanovom Qashqaiju i Škodi Karoq.

Već smo videli restilizovani Tipo sa dodatnim zaštitnim elementima na karoseriji, što potvrđuje da Fiat priprema povišenu verziju Tipa aktuelne generacije koji će odgovoriti na modele kao što su Ford Focus Active i Kia XCeed. Tipo Cross će po svemu sudeći biti dodatak aktuelnoj porodici Tipo koja će do kraja godine proći kroz restilizaciju.

Fiat Tipo Cross

Međutim, srednjeročni Fiatovi planovi podrazumevaju i novi SUV model kojim će Italijani između ostalog konkurisati Nissanovom Qashqaiju. Taj SUV bi mogao da bude deo nove generacije Tipa ili njegova direktna zamena.

Sem toga, u Fiatu su već započeli sa radom na nasledniku modela Punto čija poslednja generacija je prestala da se proizvodi 2018. godine.

Imajuću u vidu spajanje Fiata i PSA grupacje, očekuje se da naslednik Punta bude napravljen na CMP platformi koju već koriste novi Peugeot 208 i najnovija Opelova Corsa.

Fiat Punto

Fiatov šef Olivier Francois nije želeo da otkriva tehničke detalje o novom Puntu, ali je potvrdio da je takav model u razvoju. Dodao je i da je Fiatu potreban model iz B segmenta i da to to ne predstavlja misteriju.

Takođe, budući da se nova Opel Corsa i Peugeot 208 nude i u potpuno električnoj verziji, i novi Punto bi možda mogao da dobije električnu varijantu.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Renderi: arhiva / Motori News / Passioneautoitaliane.com / Motor1.comčitanja : 6862Komentari