home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Trećeg jula 2010. godine, u 11 časova ujutru prvi kineski test osionog sudara auto u auto pod uglom od 30 stepeni po američkim standardima uspešno je prošao u kompaniji Chery koja poseduje najveći azijski “Centar i laboratoriju za testiranje automobilske tehnologije i bezbednosti pri sudarima”.

Automobili koji su bili testirani u sudaru su Tengo i A5. Oba automobila išla su jedan prema drugom pod uglom od 30 stepeni, i na kraju su se sudarili brzinom od 40km/h.

U međuvremenu, njihova relativna brzina dostigla je skoro 80 km/h. Prvi put se desilo da dva različita automobila (drugačijeg tipa, težine i strukture) ispune test pri sudaru pod specifičnim uglom i pri određenoj brzini, što donosi strožije zahteve za zaštitu vozača i predstavlja veći izazov za bezbednost automobila.

U Chery testu sudara auto u auto pod uglom od 30 stepeni, Chery Tengo i A5 odlično su predstavili bezbednosne performanse, i pokazali istaknuti kapacitet apsorbovane energije i savršeno zaštićenih vozača i putnika.

Primećeno je da je sudar auto u auto česta pojava u saobraćajnim nesrećama, tako da je ovaj test, za razliku od testa od sudara auto u prepreku, više usmeren na stvarne sudare i bolje predstavlja stvarno stanje.
 
Test sudara auto u auto koji se odnosi na uslove sudara u normalnom procesu vožnje, predstavlja sve vrste pravih saobraćajnih nesreća tako da kompanija Chery može davati pouzdane podatke o sigurnosti svojih proizvoda.

Kao rezultat, Chery može suštinski poboljšati sigurnosne performanse svojih automobila i obezbediti sigurnost vozača do maksimuma. To će biti od velikog značaja i postaviće dobru osnovu za širenje Chery globalne mreže ka Evropi i Americi i ostvarenje cilja da ovaj brend postane uspešan i poznat internacionalni brend.

Novorazvijena Chery laboratorija za bezbednost prilikom sudara, pored zahteva zakona i propisa bezbednosti različitih zemalja kao što su Kina, SAD i evropske zemlje, odlično simulira situacije u svim vrstama saobraćajnih nezgoda na putu. Do sada, Chery laboratorija za bezbednost od sudara, prijavljena je kao najveća laboratorija za bezbednost od sudara u Aziji i može da ispuni testiranje sudara pod različitim uslovima. Što je još važnije, može da primeni razne testove za zaštitu pešaka.

Izvor : Chery.rs  čitanja : 1175Komentari

Kažem ja, brzo će kinezi da udare konkurenciju!

Autor Dejan L 31 Avg 2010, 18:41

"Udare" u pravom smislu te reci!
Tesko onom ko bude u "kinezu"...
Ali naucice od ljudi iz Volvo-a...

Autor Panchev9 31 Avg 2010, 18:45

@Panchev9

Nije Chery kupio Volvoa nego Geely.

Autor milan 31 Avg 2010, 19:03

@milan
Pise "kinezi"...

Autor Panchev9 31 Avg 2010, 19:11

@ milan
Bravo, svaka ti je na mestu
@ Panchev9
Izvini!

Autor Dejan L 31 Avg 2010, 19:12

@Dejan L
Per ke?

Autor Panchev9 31 Avg 2010, 19:19