home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Već je nekoliko poznatih magazina iznelo mišljenje da eksterijer novog Continental modela iz Lincolna i Bentley Flying Spur imaju previše sličnosti. Sada je to isto rekao i Luc Donckerwolke, glavni dizajner iz Bentleya.

"Nazvao bih ga Flying Spur koncept i ostavio okrugle farove", rekao je Donckerwolke ironično na svojoj FAcebook stranici, prema Road&Track magazinu. "Mislio sam da se ovakve stvari rade samo u Kini? Konačno je napravljen Bentley za mase", odgovorio je drugi dizajner u komentarima.

Luc se nije tu zaustavio, već je postavio i pitanje dizajneru Lincolna Davidu Woodhouseu, ali je ono ubrzo uklonjeno. "Da li želite da vam pošaljemo alate?"

Luc je dao i izjavu za Car Design News: "Ovakvo ponašanje nije časno. Pravljenje kopije na ovaj način vam daje loš imidž u automobilskom svetu."

Sangyup Lee, direktor Bentleya za eksterijer se složio, opisavši Lincoln kao šalu. "Veoma sam razočaran, posebno što je u pitanju brend kao što je Lincoln".

Situacija će verovatno da tek postane zanimljiva, a kulminaciju događaja možemo da očekujemo u Njujorku, kada će Lincoln predstaviti ovaj koncept.

Izvor: Autoexclusive.rs

Foto: arhiva Autoblog.rs / Bentley / Lincolnčitanja : 1011Komentari

Haha, pa ima ovde elemenata i sa Audija Prologue.
Mada ok, ista kuća, sve je to Folcika. :)

Autor MB 01 Apr 2015, 10:39

Ne slažem se da je reč o kopiji, a čak i da jeste mislim da Bentley više sebe bruka ovakvim nedostojanstvenim ponašanjem.

Autor MV 01 Apr 2015, 11:11

Btw, ako je Lincoln nekog i kopirao to bi pre mogao biti Jaguar XJ (prednji deo) nego bilo koji drugi auto.

Autor MV 01 Apr 2015, 11:12

Bentli ako misli da ga tako lako kopiraju, slobodno moze ili da spusti cenu, jer nije ekskluzivan, ili da napravi nesto malo orginalnije i teze za iskopirati. Continental muzu preko 10 godina.

Autor Fordovac 01 Apr 2015, 13:15

U emisiji Megafabrike je objašnjeno kako se karoserija Bentley-a pravi ručno i da je nije moguće odpresovati u velikoj seriji.
Očigledno da je tehnologija napredovala, a Bentley mora da napravi nešto novo ekskluzivno i do sada ne vidjeno.

Autor Martin 01 Apr 2015, 15:59

Autor Martin 01 Apr 2015, 15:59

To je sviranje (znamo svi čemu). Sve to može da se napravi. Ručna izrada nema realne prednosti, samo se, eto neko loži na to.

Autor IlijaGrahovac 01 Apr 2015, 19:42

Jao pravi se rucno kako da ne... marketinski trikovi. Ako se ista pravi rucno, to se pravi samo zato jer je tako jeftinije (poput obrade drveta i koze, je napraviti tako komplikovanog robota kosta milijarde, a broj proizvedenih primeraka je mali da bi se opravdala cena masine; covek ih kosta par desetina hiljada).

Autor Fordovac 01 Apr 2015, 20:21

Ni u jednom momentu nisam povezao ova dva brenda... Ali ni u jednom momentu. Pomislio sam doduse na Audi Prolog i to je to.

Autor Uros Cuore Sportivo 01 Apr 2015, 21:18