home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako prenosi Mojauto, britanska firma Meklaren je saopštila da je odlučna u nameri da i dalje ostane samostalan proizvođač i iskoristi svoju efikasnu i fleksibilnu proizvodnju u trci sa konkurentnim proizvođačima superautomobila poput Lamborginija i Ferarija.

"Mi smo vrlo prilagodljivi. Ciklus razvoja naših proizvoda je veoma efikasan", rekao je Džolion Neš, direktor prodaje i marketinga u intervjuu. "U industriji poput ove, to su velike prednosti."

Meklaren uspešno objedinjuje proizvodnju superautomobila i Formula 1 tim, a predstavlja jednog od retkih globalnih luksuznih proizvođača koji nije deo veće grupe.

Lamborgini, Bugati i Porše su u vlasništvu Folksvagen grupe, dok Fijat-Krajsler automobili grupacija kontroliše Ferari i Maserati.

Nezavisnost kompanije joj omogućava razvoj proizvoda koji drže korak sa tehnologijom, ali i pravnim propisima, rekao je Neš. "Naša namera je da ostanemo nezavisni. Želimo da kontrolišemo sopstvenu sudbinu."

Ovog meseca je Meklaren na Salonu u Šangaju predstavio svoj najpristupačniji model - "540C kupe" koji nosi cenu od "samo" 126,000 funti (176.000 evra) kojim se nadaju da privuku nove kupce.

Meklaren, čija je perjanica "P1" model, počeo je da prodaje automoble 2011. godine i do sada je ponudio sedam modela na tržište.

Izvor: Mojauto.rs

Foto: arhiva Autoblog.rs / McLarenčitanja : 1005Komentari

"U industriji poput ove, to su velike prednosti."

Samo zato sto je krajnja cena za ovu vrstu automobila kupcima nebitna.

Autor vojvoda 30 Apr 2015, 10:22