home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Japanski proizvođač automobila Nissan saopštio je da će zbog mogućnosti curenja goriva opozvati svojih 59.000 vozila širom sveta. Uglavno se radi o modelima Altima i Maxima.

Opoziv se odnosi na velike automobile Maxima 2016., srednje Altima modele od 2013. do 2016. i određen broj Teana limuzina modeli od 2014. do 2016. koji su proizvedeni u Rusiji. Svi pomenuti automobili opremljeni su V6 motorom.

Iz Nissana kažu da u dokumentima koje je objavila američka sigurnosna agencija u slučaju sudara može doći do curenja goriva na plombiranom delu između rezervoara i jedinice za slanje goriva u motor, što bi moglo izazvati požar. Navodi se da je problem otkriven prilikom "crash" testova, ali da za sada nema izveštaja o eventualnim požarima, povredama ili curenju goriva.

Distributeri će na svim opozvanim vozilima postaviti potporni prsten koji će održavati plombirani deo. Opoziv bi trebalo da počne u roku od dva meseca. Ranije, u julu ove godine, počelo je povlačenje 5.500 modela Maxima zbog istog problema, ali su tada iz Nissana naglasili da istražuju da li je ovim problemom pogođeno još njihovih modela.

Izvor: Klix.ba

Foto: arhiva Autoblog.rs / Nissančitanja : 603Komentari