home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novi direktor „Folksvagena“ Herbert Dis izvinio se danas na salonu automobila u Tokiju zbog skandala u vezi sa manipulacijom emisijama štetnih gasova.

Dis je obećao da će kompanija ponovo pridobiti poverenje kupaca i dodao da će u Japanu biti odložena prezentacija jednog modela sa dizelskim motorom.

Šef „Folksvagenovog“ japanskog odeljenja Sven Štajn, koji je govorio pre Disa, naklonio se pokorno na nekoliko sekundi u japanskom stilu u znak izvinjenja. Dis to nije učinio.

„Želim da se izvinim u ime čitave kompanije“, rekao je novi direktor kompanije, koji je stigao iz „BMW-a“. On je naglasio da je rešavanje ovog problema prioritet, kao i da se osigura da se ovo više nikada ne ponovi.

„Folksvagen“ se našao u problemima kada su vlasti SAD utvrdile da dizelski automobili ove marke u realnoj vožnji emitiju znatno više azotnih oksida nego tokom testova. Nemačka kompanija zatim je priznala da je u automobile ugrađen softver koji prepoznaje kada se vozilo testira i tada prilagođava emisije zakonskim normama.

Proizvođač će širom sveta opozvati milione automobila na servis, a u budućnosti ga očekuju velike novčane kazne.

Dis je obećao da će izgraditi „novi i još bolji `Folksvagen`“ na principima „inovacije, odgovornosti i trajne vrednosti“. Dis i Štajn potom su zajedno predstavili novi SUV model sa hibridnim benzinsko-električnim pogonom.

Izvor: Tanjug.rs / Capital.ba

Foto: Response.jpčitanja : 611Komentari