home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako prenosi Tanjug, registracija novih automobila u Nemačkoj, kao ključno merilo tražnje u jednom od najvažnijih sektora najveće evropske privrede, porasla je u oktobru.

Registracija je porasla uprkos bojazni da će Folksvagenov skandal sa lažiranjem vrednosti izduvnih gasova ugroziti prodaju celokupnog automobilskog sektora.

U oktobru je registrovano ukupno 278.400 novih automobila, što je za jedan odsto više u odnosu na podatke iz uporednog perioda lani i najviša cifra za mesec oktobar u poslednjih deset godina, prema podacima nemačke federacije proizvođača automobila VDA, prenosi agencija Frans pres.

Od januara do oktobra ove godine, registracija novih automobila u Nemačkoj je skočila za 5,0 odsto na 2,686 miliona automobila, dok su dizel automobili činili 48 odsto ili skoro polovinu celokupnog tržišta novih automobila u Nemačkoj, navodi VDA.

Nemačka kompanija VW trenutno je pogođena skandalom, nakon priznanja da je 11 miliona svojih automobila širom sveta opremila softverom za lažiranje podataka o emisiji štetnih gasova na laboratorijskim testovima, navodi francuska agencija.

Izvor: Tanjug.rs

Foto: arhiva Autoblog.rs / Volkswagenčitanja : 625Komentari

Lokal patriotizam.

Autor Uros Cuore Sportivo 03 Nov 2015, 17:36

Vrlo dobra stvar

Autor Srdjan 04 Nov 2015, 17:23