home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Genesis G70

Prema poslednjem istraživanju J.D. Power-a, Genesis, Hyundai, i Kia imaju najmanje problema među novim automobilima. Genesis je sa 68 prijavljenih problema na 100 automobila uzeo prvo mesto za pouzdanost, na drugom mestu se našao prošlogodišnji pobednik, Kia, sa 72 problema, a na trećem mestu je Hyundai sa 74  problema na 100 vozila.

Iza južno Korejskog trija našli su se Porsche sa 79, i Ford sa 81 problemom. Na suprotnom kraju nalazi se najlošije rankirani Land Rover, sa čak 160 prijavljenih problema na 100 vozila, a prate ga Jaguar sa 148 problema, i Volvo sa 122 problema. Prosečni rezultat automobilske industrije ove godine je 93 problema na 100 automobila, što predstavlja blag napredak naspram 2017. godine. Iznenađujuće, sva tri američka proizvođača napreduju brže od ostalih. FCA je zabeležio poboljšanje od 7 problema, a Ford i GM po 5 problema na 100 vozila.

Iako se nije našao u prva tri mesta u rankiranju celokupnog brenda, Porsche ima puno pravo da se ponosi na svoj model 911. Sa samo 48 problema na 100 jedinica, 911 je zabeležio najniži nivo problema u trenutnoj generaciji J.D. Powersove studije, koja traje od 2013. do 2018. godine. „Nema sumnje da većina proizvođača odlično sluša kupce i proizvodi kvalitet vozila najvišeg kalibra,“ izjavio je Dave Sargent, visoki zvaničnik J.D. Power-a. Dodao je da: „Ipak, neki vlasnici i dalje pronalaze probleme. Sve dok vozila postaju  složenija i automatizovanija ključno je da kupci imaju potpuno poverenje u sposobnost proizvođača da isporuči vozila bez greške.“

Izvor: Dmotion.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 394Komentari