home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Prilikom testiranja je uslikan Mercedesov osveženi model, GLC Coupe. Naime, GLC Coupe je uslikan sa minimalnom kamuflažom, a promene na njemu će po svemu sudeći biti minimalne, i pretežno će biti fokusirane na prednji deo automobila. Najprimetnija promena su svakako novi farovi u koje su integrisana LED dnevna svetla.

Pored osveženih svetlosnih jedinica, ovaj krosover će dobiti i minorno izmenjenu masku (rešetku) hladnjaka, kao i novi prednji branik. Iako je branik prekriven kamuflažnom folijom, primetno je da je reč o blagoj modifikaciji, a ne o potpuno novom dizajnu. Promene su manje primetne na zadnjem delu automobila, ali je jasno da će GLC Coupe dobiti i unapređene svetlosne jedinice na kojima je promenjena pozicija svetla za rikverc, koja su sada smeštena ispod štop svetala. Takođe možemo primetiti i novi niži branik i četvrtastije izduvne cevi.

Očekuje se da, kao i osveženi GLC, GLC Coupe pretrpi promene i u enterijeru, odnosno, da dobije novi infotejnment sistem sa većim ekranom kao i novi „tačped“ (kao kod lap-top komjutera) kontrolor. Navodi se da će ovaj model dobiti i novi volan.

Još uvek nema nikakvih informacija o performansama i konfiguraciji pogonskog sklopa, ali ne bismo se iznenadili da veliki broj agregata bude preuzet sa osvežene C klase. Ako se to zaista desi, očekuje se da se ispod haube osveženog modela GLC Coupe nađe četvorocilindarski agregat radne zapremine dva litara koji razvija 255 konjskih snaga i 369 Nm obrtnog momenta. To bi svakako bilo unapređenje u odnosu na trenutni agregat koji razvija 241 konjsku snagu i 369 Nm obrtnog momenta.

Izvor i više slika na sajtu Vrelegume.rs

Foto: Carscoopsčitanja : 385Komentari