home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat 500L

Radnici u proizvodnji fabrike Fiat Chrysler automobili Srbija počeli su danas da rade posle dve nedelje dodatnog kolektivnog odmora koji im je odobrio poslodavac zbog smanjene tražnje vozila.

Prema rečima predsednika Samostalnog sindikata u FCA Zorana Markovića od danas će se u dve smene proizvoditi ukupno 410 Fijata 500L dnevno, po 205 u svakoj smeni.

Marković je rekao da je dodatni kolektivni odmor dobijen zbog smanjene tražnje koja je uobičajena krajem godine i stava Fijata da ne proizvodi vozila za zalihe već po porudžbini.

„Zaposleni u FCA dobili su dodatni kolektivni odmor u trajanju od ukupno 15 radnih dana, iskoristili su 10, a očekuje se da će i preostalih pet dana odmora biti takodje u novembru. Inače, radnike od sredine decembra očekuje redovan zimski odmor koji traje do Božića", rekao je Marković agenciji Beta.

I ranije su zbog smanjene tražnje radnici FCA u Kragujevcu imali dane u mesecu kada ne rade tokom sedmice i koji su im bili plaćeni 65 odsto.

Prema oceni sindikata postignut je „napredak", jer je FCA sporazumom ovoga puta prvi put odobrio dodatni kolektivni odmor, a ti dani biće plaćeni u punom iznosu.

Izvor: Seebiz.eu / Beta.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 836Komentari