home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alfa Romeo SZ

Predstavljen tokom Sajma automobila u Ženevi 1989. godine, Alfa Romeo SZ se smatra jednim od najegzotičnijih ekskluzivnih automobila koje je italijanska kompanija ikada proizvela.

Postoje kontradiktorni izveštaji o tome da li ga je dizajnirao Zagato ili Alfa, ali bez obzira na to, automobil je zaista predivan. Jedan od prvih proizvedenih primeraka je sada restauriran i doveden u savršeno stanje te je spreman da izaziva oduševljenje Alfista širom sveta.

Alfa Romeo SZ

FCA Heritage je Stellantiso odeljenje zaduženo za restauracijske projekte starih automobila Alfa Romea, FIAT-a, Lancije i Abartha, a sada je objavio fotografije potpuno restauriranog modela SZ lakiranog u crvenu boju. Reč je o nekadašnjem razvojnom vozilu s testne staze Balocco, a korišćen je i za zvanične prezentacijske fotografije za model. To je ujedno jedan od prvih proizvedenih primeraka iz serije, tako da ima neke razlike u odnosu na novije modele uključujući upravljač i pozadinsku boju klastera, navodi Klix.ba.

Alfa Romeo SZ

Tim koji je radio na restauraciji je sve obavio korektno, automobil je u potpunosti rastavljen, a potom lakiran. Unutrašnjost je ponovo presvučena i obnovljena prema originalnim specifikacijama. Za sada nema informacija o motoru, mada je realno očekivati da je i on u idealnom stanju.

Alfa Romeo SZ

SZ pokreće 3.0 litarski V6 motor sa 210KS, a uparen je s petostepenim manuelnim menjačem preko kojeg se snaga prenosi na zadnje točkove. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za sedam sekundi.

Kompanija Alfa Romeo je proizvodila i kabrioletsku verziju RZ između 1992. i 1994. godine.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: FCA Heritagečitanja : 412Komentari