home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat 500L RED

Kako prenosi Tanjug, predstavnici zaposlenih u kompaniji Fijat Srbija ocenili su nakon današnjih razgovora s predsednikom Aleksandrom Vučićem da je napravljen veliki pomak i da sada ostaje da se u toku naredne nedelje radnici izjasne o ponudi države.

„Ovo je veliki pomak. Mislim da će radnici biti zadovoljni, ali dok se oni ne izjasne, ne možemo da govorimo o tome“, izjavio je predstavnik zaposlenih koji nisu članovi sindikata Đorđe Milojević.

Predsednik sindikata preduzeća Fijat plastika Zoran Miljković je ocenio da je za sve što se dešavalo dosad odgovorna Stelantis grupa i da postoji „načelan dogovor“.

„Sad ćemo mi sve što je dogovarano s predsednikom i državnim vrhom da predstavimo našim radnicima i ako oni prihvate, onda će to brzo da bude rešeno, ako ne, doći će do protesta. Videćemo, kako radnici odluče tako će i biti, ali je važno da mi ovde imamo neki načelan dogovor“, rekao je Miljković.

Dodao je da su od Vučića dobijene konkretne ponude o kojima ne može da govori.

„Imamo dogovor sa državnim vrhom da ne iznosimo detalje, a država će sa Stelantisom da reši sve“, dodao je Milljković.

Na sastanku u predsedništvu učestvovali su još premijerka Ana Brnabić i ministri finasija i rada Siniša Mali i Darija Kisić.

Zaposleni su ranije izneli zahteve da svi koji žele da rade u kragujevačkoj fabrici mogu da zadrže radna mesta i ako se ne odluče za odlazak na rad na dve godine u instranstvo, kao i da oni koji budu proglašeni tehnološkim viškom dobiju otpremnine od 1.000 evra po godini radnog staža.

Izvor: Tanjug.rs

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Fiat

Otkriveno kolike su otpremnine ponuđene radnicima „Fijata“

Predstavnicima zaposlenih u kompaniji „Fijat Srbija“ je na sastanku s predsednikom Aleksandrom Vučićem ponuđeno da oni koji ne prihvate odlazak na rad u inostranstvo ili da pređu u druge kompanije dobiju otpremnine u visini od 790 evra po godini staža, uz dobijanje naknade od Nacionalne službe za zapošljavanje u zavisnosti od godina radnog staža.

Navedeno je da je odbijen predlog pregovarača da se radnici koji žele da ostanu u „Fijatu“, a neće na rad u inostranstvo, ostanu do početka proizvodnje novog električnog automobila u Kragujevcu, uz dobijanje minimalne zarade, rečeno je Tanjugu u pregovaračkom timu.

Potvrđeno je da je na sastanku kod Vučića pominjana mogućnost zapošljavanja u drugim firmama u Kragujevcu i okolini kao što su „Zastava tervo“ ili fabrika namenske industrije u Velikoj Plani, s tim da će imati pravo na otpremninu od 220 evra po godini staža i garanciju predsednika Vučića da će dobiti odgovarajuće radno mesto.

Na sastanku u Predsedništvu bili su premijerka Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali.

Izvor: Sputniknews.comčitanja : 348Komentari