home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Mercedes GLC

Mercedes je u SAD-u opozvao 15.502 primerka SUV-a GLC proizvedenih između 2019. i 2022. godine zbog "neusklađenosti kod prednjih svetala". Međutim, uprkos velikom broju vozila obuhvaćenih povlačenjem, Mercedes je imao samo jedan zahtev u garanciji povezan s tim problemom.

Međutim, Američki institut za bezbednost na putevima (IIHS) koji je sproveo testove funkcionalnosti prednjih svetala dao je negativnu ocenu za model GLC, na što su u Mercedesu negodovali.

Kao rezultat toga, pokrenuta je istraga koja je otkrila da, iako su svetla bila pravilno postavljena prema standardima kuće i tehnički u skladu sa zakonom "FMVSS 108" za postavljanje prednjih svetala, identifikovane su dve greške na proizvodnim linijama na kojima je došlo do problema s postavljanjem prednjih svetala, prenosi Jutarnji.hr.

Do januara te godine je utvrđeno da bi uglovi prednjih svetala u nekim slučajevima mogli blago da premaše toleranciju propisanu u zakonu "FMVSS 108".

Mercedes je takođe pregledao zahteve i uprkos samo jednom pomenutom zahtevu u garantnom roku, povukao je u servise 15.502 primerka modela GLC, uključujući i verziju AMG GLC43, proizvedenih od 2020. do 2022., GLC300 iz perioda od 2019. do 2022. i GLC350E iz 2020. godine. Problem se odnosi na oba prednja svetla.

Distributeri u SAD su obavešteni o problemu, a vlasnici GLC modela će od početka marta moći kod ovlašćenih distributera na pregled.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Mercedesčitanja : 318Komentari