home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Learmuzina

40.000 sati rada je bilo potrebno da bi se Learjetov putnički mlaznjak pretvorio u jedinstvenu luksuznu limuzinu kojom je u SAD-u moguće saobraćati javnim putevima. Rezultat je avio-limuzina koja stiže na aukciju u maju po za sada nepoznatoj ceni, piše Autonet.hr.

Jedan Amerikanac iz Oregona je sa svojim timom poslednjih 15 godina proveo u planiranju i izradi – mlaznog putničkog vazduhoplova na točkovima. Ovo neobično vozilo je spoj malenog mlaznjaka marke Learjet i podvozja sklopljenog od nekoliko “donorskih” automobila.

Learmuzina

Za izradu ove “Learmuzine” je potrošeno ukupno preko 40.000 sati rada, a dve godine su otišle samo na istraživanje i planiranje. Dizajn je jedinstven u svetu i patentiran, a vozilo je čak i legalno za vožnju putemima u SAD-u, iako autor kaže da mu je primarna svrha pokazivanje na izložbama i raznim događajim.

Learmuzina

Vazduhoplov-limuzina je dug 12,8 a širok 2,4 metra. Od aviona su zadržani trup, vertikalni stabilizator i kućišta mlaznih motora, dok je za pogon ipak zadužen 8,1 litarski Chevrolet Vortec V8 motor snage 400 KS. Iz “mlaznih motora” se mogu čuti zvukovi slični onima kakve bi proizvodio ovaj vazduhoplov. Limuzina se vozi na 28-inčnim gumama.

U unutrašnjosti sve odiše modernom tehnologijom i luksuzom: tu su četiri kamere za pomoć vozaču, gomila dekorativne rasvete, audio-video ssiste snage 17 kW, 42-inčni televizor, kožna sedišta...

Learmuzina će biti ponuđena na prodaju na aukciji koja bi trebalo da se održi u Indianapolisu od 9. do 11. maja. Uz ovo vozilo u paketu dolazi i 13,5-metarska prikolica za prevoz kao i pickup kamionet Chevrolet 2500 iz 2015. godine. Početna i očekivana cena za ovu aukciju nisu objavljene.

Izvor: Autonet.hrčitanja : 388Komentari