home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Guido

Italijanski startup „Makr Shakr“, koji već proizvodi i prodaje liniju robotizovanih barmena, predstavio je koncept potpuno autonomnog bara (kafane), koji nosi ime “Guido” i čiji cilj je da vam donese piće.

CEO Makr Shakra, Emanuele Rossetti, izjavio je za Digital Trends da koncept potpuno autonomnog bara cilja na maksimalno iskorišćenje potencijala određene lokacije. Guido je namenjen da aktivira nove delove grada i započne industriju pokretnog bara. U prevodu, Rossetti želi da se postara da turisti ili slučajni prolaznici mogu da se zabave bilo gde, makar to bilo i nasred ulice.

Guido

Zamisao koncepta je da korisnici naruče piće preko mobilne aplikacije, plate ga istim putem, nakon čega Guido „rešava“ sve ostalo usput. Koncept je savršen za one koji ne žele da ulaze u interakciju sa drugim ljudime, obzirom da ona sa Guidom nije potrebna. Makr Shakr planira saradnju sa gradskim opštinama i firmom Carlo Ratti Associati tokom ove godine, u cilju razvoja Guida. Makr Shakr već nudi nepomične robotizovane barmene, ali i pomične kojima upravlja čovek.

Izvor: Dmotion.rs

Foto: Makr Shakr



čitanja : 297



Komentari