home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Cruise Cube

Američki automobilski koncern je 2016. godine kupio start-up Cruise, a nakon toga je okupio i druge ulagače, neke banke i Hondu. Jedini cilj ovog projekta je razvoj autonomnih vozila i napokon vidimo rezultat.

Nakon godina testiranja Cruise je predstavio električno, autonomno vozilo nazvano jednostavno Cube, prenosi Revija HAK. O specifikacijama se za sada ne zna mnogo, a u ovom vozilu nema upravljača i pedala, odnosno sve je automatizovano.

Cruise Cube

Kažu u GM-u, odnosno Cruiseu, jedino što je ostalo u ovom automobilu jeste – prostor! U pripremi je i verzija za prevoz tereta.

Cube je, pre svega, namenjen taksi servisima i car sharing kompanijama, a enterijer je opremljen sa šest sedišta u dva reda, jedan nasuprot drugome. U Cruiseu ističu da će Cube imati sposobnost da pređe i više od 1.6 miliona kilometara zbog svoje modularne konstrukcije odnosno mogućnosti da se lako menjaju delovi. U celom projektu je važna i uloga Honde, koja je osigurala električnu platformu.

Navodno će Cube raditi kao autonomno vozilo s četvrtim nivoom autonomije, a to znači da će biti u potpunosti samostalno, ali na određenim geografskim lokacijama. Cube je namenjen Americi i američkim gradovima u kojima je mnogo jednostavnije rešiti saobraćajne zagonetke zbog širokih ulica. Datum početka prodaje Cubea još nije objavljen.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Cruisečitanja : 181Komentari