home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen Golf GTE HyRACER

Pripravnici iz nemačke maloprodajne mreže Volkswagen Groupe (Volkswagen Groupe Retail Deutschland ili VGRD) predstavili su svoj projekat u Autostadtu u Wolfsburgu pod nazivom Golf GTE HyRACER. Projekat vozila je prvobitno bio planiran za '39. Wörthersee Treffen' VW Golf GTI susrete na poznatom austrijskom jezeru u Koruškoj u maju 2020., koje je otkazano zbog pandemije koronavirusa.

Polaznici VGRD-a su prilagodili vozilo u roku od nekoliko meseci. Zajedno su planirali Golf GTE HyRACER i napravili ga prema svojim idejama. 'Hy' u nazivu modela označava hibrid, a 'RACER' aludira na dinamičke gene showcar automobila homologiranog za vožnju na javnim putevima.

Jürgen Stackmann, član uprave za prodaju marke Volkswagen i Bernd Osterloh, predsednik Saveta za generalne i grupne radove koncerna Volkswagen, istakli su strateško značenje i važnost obuke u Volkswagenu. Ovaj projekat je premijera za VGRD, a polaznici su mogli da se prijave putem internog postupka prijave. Iz velikog broja prijava je odabrano 13 mladih žena i muškaraca. Karoserija vozila je logistički bila remek-delo. Polaznici su dolazili iz različitih autokuća širom Nemačke i samo su mogli da u ograničenom vremenskom periodu rade zajedno na automobilu. Precizno planiranje, intenzivna koordinacija i nezavisni rad su zato bili preduslovi za uspešnu realizaciju projekta.

Zanatska umeća u mehanici, autolimarstvu i lakirerstvu su bili u prvom planu u dizajnu i doradi. Golf GTE HyRACER ima individualni komplet karoserije koji se sastoji od prednjeg dela s prepoznatljivim 'C' potpisom, proširenih blatobrana, zadnjeg dela s difuzorom, krovnog spojlera s integrisanim Arteon svetlom kočnice, sportskog izduvnog sistema sa centralnim dvostrukim izduvnim cevima koji daje HyRACER-u bogat zvuk, kao i individualno podesive sportske šasije, koja spušta GTE za 40 mm. Proširenje celog vozila je preko 80 mm. Performanse sistema Golfa HyRACER-a su tek neznatno izmenjene i povećane na oko 250 KS (185 kW). Ovaj Golf koristi unikatne crne 19-inčne naplatke finiširane tehnologijom praškastog premaza, koje su posebno dizajnirali polaznici za svoj projekat ovog vozila.

265 mm široke gume pružaju potrebno prianjanje na asfaltu, a kočioni sistem s diskovima od 380 mm zaustavlja vozilo.

Volkswagen Golf GTE HyRACER

Unutrašnjost je velikim delom opremljena Alkantara materijalom. Kontrastni plavi šavovi i sportska sedišta s integrisanim naslonima za glavu i izvezeni natpis GTE HyRACER u plavoj boji impresivno pokazuju da su se polaznici takođe pozabavili detaljima. Uz to ide odgovarajući karirani uzorak na sedištima i vratima. Visokokvalitetni upravljač Alkantara s plavom oznakom '0-sati' na najgornjem položaju volana i plavim ukrasnim šavovima skladno zaokružuje kokpit. Tu je još jedan zanimljiv detalj u prtljažniku: dva električna skutera koja se takođe mogu napuniti i koristiti kada ovim vozilom dođete na svoje odredište.

Još jedan naglasak je skriven ispod poklopca motora: imena svih 13 polaznika su ugravirana na metalnoj pločici.

Izvor: Tportal.hr

Foto: Volkswagenčitanja : 734Komentari