home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Smart Concept #1

Smart je još prošle godine potvrdio da priprema električni SUV za koji se kaže da će odmah biti prepoznatljiv kao ultra moderan, sofisticiran i napredan što se tiče mogućnosti konekcije.

Smart SUV će se bazirati na SEA platformi kineske kompanije Geely (sa kojom je Mercedes još ranije postigao dogovor o budućnosti marke Smart), uz najavu da će biti dizajniran uz pomoć Mercedesa.

Ovaj model će označiti promenu u dizajnerskom jeziku brenda i pozicioniranju u skladu sa njegovim "rastućim premium i hight-tech aspiracijama". Tačnije, najavljuje novi identitet brenda - lepši, sportskiji i više "kul" nego ranije".

Osim u Kini (gde će se i proizvoditi), Smart SUV će se prodavati i u Evropi.

Smart i Geely će sledeće nedelje na sajmu automobila u Minhenu prvo prikazati koncept verziju pod nazivom Smart Concept #1 (razvijen inače pod kodnom oznakom HX11), dok će serijski model biti dostupan od 2022. Kao najava za koncept verziju služi i nova teaser slika.

Za sada je poznato da je u pitanju najveći Smartov model do sada (sa 5 vrata, dugačak oko 4 metra, nudi mesta za 5 osoba), uz najavu da je "velikodušno dimenzionisana" unutrašnjost dizajnirana za potrebe mladih porodica.

Nezvanično se navodi da će imati pozadi smešten elektromotor sa 268KS, litijum-jonske baterije manje od 70 kWh i autonomiju koja po NEDC ciklusu iznosi više od 500 km.

Pominju se i panoramski krov, detalji u boji zlata, enterijer sa premium izgledom i osećajem, glasovne komande i digitalni ključ.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Ranije objavljene teaser slike:

Smart Concept #1

Smart Concept #1<
 
Smart Concept #1


čitanja : 436Komentari