home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tata Avinya concept

Indijska kompanija Tata Motors je predstavila koncept pod nazivom Avinya koji nagoveštava njene "električne ambicije".

Ime Avinya potiče iz jezika sanskrit i znači "inovacija" te je zaista odgovarajuće jer automobil nagoveštava novitete koji stižu nešto kasnije u ovoj deceniji.

Tata Avinya concept

Avinyja je atraktivan koncept s ekstremno kratkim prepustima koji dodatno naglašavaju njegovu platformu razvijenu isključivo za električna vozila. Detalja je za sada malo, ali iz kompanije Tata Motors su otkrili da će imati bateriju koja će se napuniti za manje od 30 minuta i omogućiti domet od najmanje 500 kilometara.

Tata Avinya concept

Oblikom je koncept sličiniji minivenu nego crossoveru, a poseduje i "samoubilačka" vrata. Kao što se očekuje od koncepta, posebno električnog, automobil ima velike felne koje podsećaju na one s modela Volkswagen ID.3, a ukupni dizajn podseća na Audijeve E-Tron koncepte i produkcijske modele.

Tata Avinya concept

Tanka prednja svetla ilustruju Tatin logo, a isto se može reći i za "plutajuća" zadnja svetla.

Avinya umesto standardnih bočnih retrovizora ima kamere koje postaju sve više uobičajene u zemljama u kojima su legalne.

Tata Avinya concept

Gotovo ravna linija krova omogućava prostranu unutrašnjost. Minimalistička kabina pruža mnogo prostora za noge zahvaljujući produženom međuosovinskom rastojanju jer su točkovi "gurnuti" u uglove vozila.

Avinya nema centralni ekran, nego je unutrašnjost dizajnirana poput salona, a ekran je deo upravljača.

Iako je još uvek koncept, Avinya će ipak dobiti produkcijski model do 2025. godine, a biće baziran na Tatinoj novoj GEN 3 platformi namenjenoj električnim automobilima.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: Tata Motorsčitanja : 541Komentari