home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Renault 4 concept

Renault je još ranije najavio svoje premijere za ovogodišnji sajam automobila u Parizu (između 17. i 23. oktobra 2022.), među kojima najviše pažnje privlači novi električni Renault 4 (sa retro dizajnom).

O modernom Renaultu 4 sa elektro pogonom se već dugo priča, ali francuski proizvođač za sada nije otkrio mnogo o tom modelu. Ipak, na osnovu ranijih najavama je poznato da će biti ponuđen u formi krosovera i lakog komercijalnog vozila.

Renault 4 concept

Danas su objavljene nove teaser slike Renaulta 4 concept u formi krosovera sa off-road elementima, koji svoju tehničku bazu deli sa električnim R5.

Serijski Renault 4 će se od kraja 2024. godine proizvoditi u Maubeuge fabrici u Francuskoj, gde će 2025. startovati i proizvodnja dostavne verzije R4 Fourgonnette (ili R4 Express).

Treba podsetiti da je Renault prošle godine obeležio 60-godišnjicu legendarne "četvorke" koja je od 1961. go 1992. godine napravljena u više od 8 miliona primeraka.

U nastavku i kraće fabričko saopštenje o Renaultu 4 concept:

Povodom 89. Sajma automobila u Parizu, Renault će 17. oktobra otkriti novi izložbeni automobil koji odaje počast legendarnom Renaultu 4. Trideset godina nakon prestanka proizvodnje, Renault će na Salonu automobila u Parizu predstaviti modernu interpretaciju svog kultnog Renaulta 4, poznatog i priznatog širom sveta. Dizajnerski tim Žila Vidala, direktora dizajna Renaulta, sa modernošću reinterpretira model koji je prešao 60-e, 70-e i 80-e. Izložbeni automobil će se takođe svideti mlađim generacijama.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 980Komentari