home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
BeyonCa GT Opus 1

BeyonCa (od „beyond the car“) najavljuje svoj prvi električni koncept automobil Beyonca Gran Turismo Opus 1.

Kompanija je osnovana prošle godine sa DongFeng grupom kao jednim od njenih strateških investicionih partnera i sastoji se od veterana automobilske industrije, uključujući grupu bivših direktora Volkswagena, kao i stručnjaka iz internet kompanija.

BeyonCa GT Opus 1

Njegov singapurski osnivač i predsednik, Soh Vejming, proveo je 16 godina u Volkswagenu u Kini. Trenutno, kompanija sa sedištem u Pekingu ima tri kancelarije za istraživanje i razvoj u Kini, centar za istraživanje i razvoj u Singapuru i centar za dizajn u Minhenu.

BeyonCa GT Opus 1

Kompanija je najavila da će svoj prvi serijski model predstaviti do prvog kvartala 2023. godine, a isporuke će se odvijati od 2024. Očekuje se da će Gran Turismo Opus 1 koštati od oko milion juana (138.235 evra), navodi CarNewsChina.

BeyonCa GT Opus 1

Gran Turismo Opus 1 će biti podržan pametnim kokpitom baziranim na veštačkoj inteligenciji koji može da prati zdravstveno stanje vozača u realnom vremenu i automatski će zaustaviti vozilo ako se otkriju simptomi kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara ili umora vozača.

U istom izveštaju je otkriveno da je Opus 1 dugačak 520 cm, sa međuosovinskim rastojanjem od tri metra i da je napravljen na arhitekturi od 800 volti koja je sposobna za brzo punjenje od 300 kW. Izveštaj je takođe otkrio da će Opus 1 biti opremljen baterijom od 130 kWh, kao i da je u pripremi sportska verzija pod nazivom GT Opus 1 R.

Gran Turismo Opus 1 je delo dizajnerskog tima sa decenijama iskustva u kreiranju premijum vozila, na čelu sa Dirkom van Brekelom.

Priredio: Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 689Komentari