home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Aprilia je dobro iskoristila ovih pola godine koliko je prošlo od predstavljanja koncept varijante polivalentnog motocikla CapoNord i njegove skorašnje premijere u Milanu sledeće nedelje. Ti meseci su iskorišćeni za dodatno poliranje izgleda križanca između Dorsodura i superbike motocikla RSV4.

Novi Aprilijin svestrani motocikl nije ništa drugo nego Dorsoduro maskiran u model RSV4, budući da je od Dorsodura ovaj dvotočkaš pozajmio okvir, pogonski agregat, njegovo vešanje i kočioni sistem i ukomponovao ih sa izgledom Aprilijinog superbikea. Dobro, CapoNord je dobio i novi rep motocikla sa novim svetlom, veće i udobnije sedište, drugačiji rezervoar goriva i upravljač, ali on je i dalje sličan Dorsoduru.

To nije uopšte loše jer je Dorsoduro zabavan i okretan motocikl koji je sada postao udobniji i nešto privlačniji. Ono što bi moglo da bude problem jeste dodatna težina koju donose novi elementi koje je Aprilia ugradila, ali ona ne bi trebalo da muči njegov dvocilindrični motor zapremine 1.197 ccm.

Za očekivati je da će motor zadržati snagu od 130KS i 115 Nm obtnog momenta koje donosi Dorsoduru. Ako svemu dodamo i novu Aprilijinu elektroniku i ABS, ovaj motocikl bi mogao da bude izuzetno zanimljiv, posebno onima koji već gledaju kako da kupe Ducati Multistradu 1200 ili Triumph Tiger Explorer.

Izvor: Automotoportal.hrčitanja : 1958Komentari