home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ultimativni sportski motocikl je ono što je Kawasakiju do sada falilo. Dolaskom Ninje H2R to više nije slučaj. Ovaj motocikl mogao bi ujedno da označi početak nove ere u svetu dvotočkaša gde trenutno vladaju superbike primerci. Kawasakiju to više nije napeto pa je u igru uveden novi ultimativni Hyperbike.

Mesecima već slušamo o novom Kawasakiju koji će pokretati kompresorom potpomognuti motor. Taj sportski motocikl otkriven je uoči otvaranja salona u Kelnu na kome on neće učestvovati. Nova Ninja H2R je motocikl na čijem razvoju je učestovala cela Kawasaki grupacija. Otuda i logo giganta Kawasaki Heavy Industries na njegovom nosu.

Ono što ga čini revolucionarnim i brutalnim u najmanju ruku je njegov četvorocilindarski redni agregat zapremine 998 ccm potpomognut centrifugalnim kompresorom. Takva kombinacija novoj Ninji H2R donosi 300 konjskih snaga i performanse kakve nema ni jedan serijski dvotočkaš. U toj snazi moći će uživati samo oni koji su spremni da voze Ninju H2R na stazi. Ovaj motocikl naime zbog svojih performansi i snage nije homologizovan za drumsku primenu.

Nova tehnologija koju donosi Ninja H2R je razvijena unutar Kawasakija, a uz odeljenje “Gas Turbine & Machinery Company” koje je razvilo kompresor za motor ovog dvotočkaša svoj doprinos je dao i Kawasakijev svemirski program koji je projektovo aerodinamiku ovog Hyperbikea. Upravo ti aerodinamički elementi napravljeni od ugljeničnih vlakana bili su izuzetno važni kod dizajniranja samog dvotočkaša koji izgleda izuzetno brutalno.

Kawasaki će o performansama govoriti kada Ninja H2R dođe u Milano ove jeseni, a onda će verovatno biti potvrđena i glasina da će drumski primerak ovog noviteta raspolagati sa 225KS o kojima se trenutno šuška.

Izvor: Automotoportal.hr

Foto: Kawasakičitanja : 2684Komentari

W O W !

Autor Pit 01 Okt 2014, 08:48

Mocna KAWA!!!

Autor NR 01 Okt 2014, 12:34

NINJA!!!

Autor Shinobi 01 Okt 2014, 15:34

http://autophorie.de/2015/03/09/kawasaki-ninja-h2r-topspeed/

Autor MB 31 Maj 2015, 10:43