home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Dosta je vremena prošlo otkako je Suzuki poslednji put izbacio novi motocikl u litarskoj klasi. Aktuelni superbike je u istoj formi prisutan dobrih sedam godina, a dolazak novog primerka neće biti aktuelan bar još godinu dana. Kako bi se rešio starih komponenti i motocikala koji se slabo prodaju Suzuki je odlučio da napravi mali iskorak. Japanci su odlučili da predstave dva nova modela zasnovana na toj platformi. Za jedan od njih znali smo da dolazi, a uz naked GSX-S1000 Suzuki je pripremio i sport-tourer GSX-S1000F koji je predstavljen na salonu u Kelnu.

Uz novi naked GSX-S1000 koji smo već imali prilike da vidimo zahvaljujući špijunskim slika, na Intermot je došlo i jedno iznenađenje. To je novi Suzuki GSX-S1000F koji je oklopljena verzija novog nakeda GSX-S1000. Kao i on novi sport-tourer koristi isti pogonski agregat preuzet od starog superbike primerka čija snaga je smanjena kako bi bila prilagođena ovom tipu dvotočkaša.

Uz privlačan dizajn i traction control kao standardni deo opreme, kupce bi mogla privući i cena. Japanci još uvek ćute o cifri koja će biti vezana uz ovaj novitet, ali navodno je reč o izuzetno primamljivoj sumii zbog koje ni doplata za ABS ne bi trebalo da bude problem.

Izvor: Automotoportal.hr

Foto: Suzukičitanja : 943Komentari