home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Benelli nam je zagolicao maštu izjavom da se ’’legenda vraća’’, a sada konačno znamo na koji motocikl je italijanski brend mislio.

To je Benelli Leoncino (ital. lavić), poznato ime koje je definisalo ovu kompaniju nakon II svetskog rata.

Kao i mnogi motocikli tog perioda, Leoncino je Italijanima ponudio pristupačan vid prevoza, jer su automobili bili preskupi za većinu stanovništva, a infrastruktura za masovni autobuski prevoz se i dalje oporavljala nakon ratnih godina. Takva situacija je bila početak za mnoga italijanska kultna imena.

Ono što od novog Leoncina možemo očekivati je model orijentisan na pristupačnost cene, a mada teaser ne otkriva puno, razumljivo je uzbuđenje koje oko njega vlada na Apeninima.

S druge strane, neki su već u siluetama motocikla videli prerušeni Benelli Due, mašinu koja se iznova i iznova pojavljuje na EICMA sajmu, a bez ikakve konkretne realizacije u proizvodnom smislu. Bila bi to veoma okrutna šala.

Sajam u Milanu samo što nije počeo, tako da ćemo vrlo brzo imati priliku da vidimo da li će se ova legenda vratiti u pravom stilu i sjaju, ili ćemo još jedno kultno ime biti nepovratno obezvređeno.

Autor: Nikola Lasica

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 558Komentari