home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Stižu uzbudljiva vremena za sve tvrdokorne Dukatiste, jer italijanska kompanija zvanično predstavlje svoj prvi proizvodni četvorocilindarski superbajk model.

Ducati Panigale V4 donosi agregat zapremine 1.103 kubika i može se pohvaliti impresivnim brojkama: 214 KS i 120 Nm maksimalnog obrtnog momenta, uz težinu od svega 174 kg.

Sami Italijani ga više smatraju evolucijuom Ducati 1299 Panigame dizajna, a ne potpuno novom mašinom, dok je najveća novina koju donosi njegov Desmosedici Stradale agregat, koji svojom arhitekturom više podseća na dve V-twin jedince postavljene jedna do druge.

Cilj ovakvog rešenja je bio da karakter novog motora ostane prepoznatljiv lojalnim kupcima brenda iz Borgo Panigalea.

Ipak, promene nisu ograničene samo na agregat, jer je ispod oklopa Panigale V4 uistinu potpuno nova mašina.

ABS je standardan, uz Bosch dinamičku kontrolu klizanja, koja vozaču dozvoljava driftovanje zadnjeg točka uz izuzetnu kontrolu i bezbednost. Kvikšifter je takođe pretrpeo određena poboljšanja i sada prilagođava svoje postavke stilu vožnje. Šasija Panigale V4 motocikla je napravljena direktno se nastavljajući na agregat, a airbox i zadnja viljuška su napravljeni od aluminijuma.

Osnovni Panigale V4 koristi 43-mm Showa Big Piston viljuške, povezane sa potpuno podesivim Sach amortizerima.

"S" model dolazi sa Ohlins elektronskim ogibljenjem, u idu Ohlins NIX-30 viljuški i Ohlins TTX36 amortizera.

Ducati Panigale V4 S ima i litijum-jonsku bateriju, Marchesini felne od kovanog aluminijuma i podram od livenog magnezijuma, čime je težina svedena na svega 173 kg.

Sam agregat je težak oko 65 kg, pa tako, uz uštede na šasiji, nova Ducati mašina može da se pohvali da je jedan od najlakših proizvodnih superbajk modela na tržištu. Motocikl je svega pet kilograma teži od odlazećeg 1299 Panigalea, što je impresivna činjenica imajući u vidu da se radi o četvorocilindarskoj mašini.

Uz titanijumski Akrapovič izduv i sređeni ECU, Panigale V4 ide i do 226 KS, što je vodeći odnos snage i težine u klasi.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 589Komentari

Prelep.

Autor P1 06 Nov 2017, 22:58