home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Veliko stopalo. Čudovište iz Loh Nesa. Rozvel... sve su ovo velike misterije našeg vremena. U moto industiji, možemo dodati još jednu na listu, a to je Ducati skuter.

O skuteru italijanske kompanije često govore entuzijasti i pripadnici sedme sile, dok predstavnici proizvođača iz Borgo Panigalea na takve priče samo odmahuju glavom. Tako je bar bilo do sada.

Naime, Eduar Lote, direktor Ducati filijale za zapadnu Evropu je u intervjuu jednom francuskom magazinu ne samo potvrdio skuter projekat sa znakom Ducatija na sebi, već je otkrio i električnu budućnost kompanije.

Odbacujući navode da će Ducati ući u supersport kategoriju od 300 kubika, Lote je nagovestio da će kompanije ponuditi odgovarajuće opcije za prevoz u urbanim uslovima i to u formi skutera

Lote je takođe potvrdio planove o lansiranju električnog modela, ali nije govorio ni o kakvom konkretnom datumu, kategoriji pomenutog modela na struju niti jačini agregata. Već smo ranije pomenuli da Volkswagenov plan za elektrifikaciju modela članica Grupe, nazvan Roadmap E, uključuje i Ducati.

Ono što je Lote poručio je da skuter i električni motocikl ne treba očekivati u skorije vreme, a u najboljem slučaju to neće biti pre 2021.

2021. je važna godina za moto industiju, jer će do tada linije proizvođača motocikala morati da ispunjavaju Euro5 standarde, što neće biti nimalo lak zadatak. Govoreći o tome, Lote je izjavio da se Ducati sprema da svoje vazduhom hlađene agregate prilagodi Euro5, što će obezbediti budućnost Scrambler Ducati podbrenda.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 300Komentari