home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Walt Siegl Motorcycles Ducati

Čini se da je svet prepun radionica za izradu „custom“ modela, željnih dokazivanja, ali tu su i imena sa povećim stažom na sceni.

Takvo jedno ime je Walt Siegl Motorcycles (WSM), koje dolazi iz Nju Hempšira, a koje krasi izuzetna posvećenost detaljima i težnja savršenstvu u radu.

Najnovija kreacija WSM-a je retro superbajk sa Ducati „srcem“. Modeli zasnovani na Ducati ili MV Agusta agregatima su gotovo zaštitni znak ove radionice, a novi dvotočkaš nastavlja tu tradiciju.

Sam motocikl je kreiran tako da u njega mogu da se postave i vazduhom hlađena jedinica sa dva ventila i nešto kasnija sa dva ventila više i vodenim hlađenjem, što kupcima ove kreacije daje više opcija pri izboru agregata, a da pritom ne moraju da razmišljaju kako će to uticati na stilski izgled.

Motocikl na naslovnoj fotografiji ima agregat za Ducati 1098 modela, smešten u WSM trelis ram, napravljen po fabričkoj WSB geometriji, uz po meri odrađen paket elektronike koji u sebi ima originalnu Ducati jedinicu za kontrolu rada motora (ECU), kvikšifter, kontrolu proklizavanja i LCD instrument tablu.

Ovaj superbajk ne izgleda samo lepo, već je ozbiljno „oružje“ i za drum i stazu. Felne su OZ Racing, kočnice Brembo, a ogibljenje čine Ohlins FGT WSBK viljuška i TTX monošok amortizer (povezan sa originalnom zadnjom viljuškom 1098).

Karoserija, napravljena od ugljeničnih vlakana, se mže pohvaliti odličnim proporcijama, a u ponudi je i nekoliko konfiguracija izduvnog sistema, sa WSM izduvnim cevima i SC Project prigušivačima.

Jedino što nam se ne dopada u vezi ove mašine je njena cena. Početna iznosi 58.000 dolara (oko 51.000 evra).

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 318Komentari