home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ducati E

Već duže vreme se priča o tome da bi Ducati uskoro mogao da napravi svoj prvi električni motocikl.

Međutim, te priče su novu dimenziju dobile pre nekih godinu-godinu i po dana, kada je Volkswagen predstavio svoju „Roadmap E“ inicijativu.

Ideja iza te inicijative je jednostavna: svi brendovi u Volkswagen porodici bi trebalo da do 2030. imaju liniju električnih modela. Ljubitelje motocikala je posebno zanimalo kako će se to odraziti na italijanskog proizvođača motocikala.

Mesec dana kasnije, izvršni direktor kompanije za zapadnu Evropu, Eduar Lote, izjavio je da Ducati sprema električni motocikl i električni skuter, ali je naglasio da ih nećemo videti pre proizvodne 2021.

Dosta prašine je nedavno podigao izvršni direktor italijanske marke, Klaudio Domenikali, izjavivši da je „budućnost električna“ i da Ducati nije daleko od početka proizvodnje električnog dvotočkaša.

Shodno tome, prvi Ducati na struju bi mogli da vidimo 2020. ili 2021.

Ostaje pitanje koji tip motocikla bi Ducati mogao da „elektrifikuje“. Brend nema nikakav model male zapremine, koji bi mogao da se zameni električnom varijantom. Naravno, svako od nas bi voleo da to bude žestoka mašina poput Harley-Davidson LiveWire model. Takvog dvotočkaša bi im možda i najtvrdokorniji Dukatisti oprostili.

Do tada, možemo da uživamo u fotografijama projekta studenata Univerziteta u Bolonji, kojima je Ducati pomogao u radu.

Ducati E

Nemamo informacijama o specifikacijama, ali nam je dizajn i te kako interesantan, jer donosi (bar se tako čini) monokok šasiju od ugljeničnih vlakana.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 399Komentari