home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Husqvarna Norden 901

Jedan od noviteta koje je kompanija Husqvarna predstavila na EICMA sajmu bio je i avanturistički „turing“ koncept nazvan Norden 901, koji je dobio zeleno svetlo za serijsku proizvodnju.

Sama vest i nije neko iznenađenje za poznavaoce prilika u ADV segment, jer je novi model već uhvaćen na testiranjima, a i bez toga, Husqvarna ima tradiciju da svoje EICMA koncepte šalje na traku. Ono što je najinteresantnije je šta Norden 901 donosi, kao i njegovi prodajni aduti u poređenju s konkurencijom.

O Norden 901 znamo da će ga pokretati paralelni „tvin“ agregat zapremine 890 kubika, koji je pre par sedmica debitovao na KTM 890 Duker R motociklu. Uz to, imaće 21-inčnu prendnju i 18-inčnu zadnju felnu.

Ako je verovati dostupnim informacijama, Norden 901 će imati pregršt dodataka za KTM 790 Adventure R modela, ali i mnogo više od toga.

Navodi pominju da će se posebno voditi račna o ceni, jer je Husqvarna i te kako znala da pretera s tim, što je kod Svartpilen 701 i Vitpilen 701 modela za posledicu imalo slabiju prodaju, a ukoliko se ne izvuku pouke iz toga, isto bi mgao da prođe i Norden 901.

Iako se još uvek ne zna kada bi mogao da stigne na tržište, pretpostavljamo da bi to moglo da bude na ili na EICMA ili INTERMOT sajmu naredne godine, u izdanju za 2021.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Husqvarnačitanja : 655Komentari