home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ducati Superleggera V4

Tu je. Konačno je tu. Ducati Superleggera V4 je konačno predstavljena, a bilo je vredno čekati je.

Ispostavilo se da su spekulacije koje su kružile internetom tačne, pa tako novi Italijan donosi „suvu“ težinu od 159 kg, a sa Akrapovič izduvnim sistemom ona je čak 7 kg manja.

Ducati nije otkrio kolika će ona biti s punim rezervoarom i mašinom spremnom za vožnju, ali ako uzmemo Panigale V4 R kao poređenje, očekujemo težinu od oko 172 kg.

Ducati Superleggera V4

Sa 230 KS na raspolaganju, Superleggera V4 može s ponosom da kaže da ima najbolji odnos snage i težine ikada – bar kada su proizvodni drumski motocikli u pitanju. Superleggera V4 je takođe jedini drumski legalni dvotočkaš sa kompletnom karbonskom strukturom, što znači da su od karbona napravljene šasija, podram, zadnja viljuška i felne.

Geometrija novog superbajka se razlikuje od Panigale V4 R, čija karbonska zadnja viljuška je duža i fokusiranija na primenu na stazi. Karbonska šasija je imala i znatan udeo u smanjenju težine, jer je skinula 6,7 kg.

I karoserija je od karbona, uz dosta titanijuma i aluminijuma kako bi se još više naglasio proces smanjenja težine.

Tu je Ohlins ogibljenje, Brembo kočnice sa MCS glavnim cilindrom na prednjem točku, Stylema R čeljusti – nova verzija ovog modela italijanske kompanije.

Vizuelno, primetan je aerodinamički paket zasnovan na Desmosedici GP16 MotoGP motociklu. Iz kompanije navode da je aerodinamički potisak gotovo duplo veći nego na drugim modelima sa zakrilcima. Pri brzini od 270 km/h stvara se aerodinamički potisak od 50 kg.

Ukupno će biti napravljeno 500 primeraka ove mašine, a cena će biti oko 90.000 evra. Svi kupci će imati priliku da provozaju i Panigale V4 R WSBK specifikacija, dok će 30 najsrećnijih dobiti šansu da osete MotoGP iskustvo na novom Desmosedici GP20 motociklu.

Isporuke kreću u junu, a planirana proizvodnja biće 5 motocikala dnevno, što znači da će svih 500 primeraka biti gotovo do kraja kalendarske godine.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 390Komentari