home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BSA

Nakon nekoliko godina neaktivnosti otkako ga je Mahindra kupila 2017. godine, britanski brend BSA bi konačno mogao da se vrati na scenu tokom 2021.

Iako su u vlasništvu gigantskog indijskog automobilskog konglomerata, BSA će se ponovo pokrenuti u Velikoj Britaniji, a u pripremi je mnoštvo različitih modela.

BSA neće jednostavno samo nastaviti tamo gde se stalo. Umesto toga, kompanija planira proizvoodnju serije električnih motocikala koji bi inicijalno bili namenjeni tržištu Velike Britanije. Postoje glasine o izgradnji proizvodnog pogona u Birmingemu, koji bi s radom mogao da počne negde sredinom 2021. godine.

Oživljavanje BSA pokrenuto je zahvaljujući zajmu od 4,6 miliona funti koji je dala vlada Velike Britanije. Uz haos prouzrokovan pandemijom virusa korona, ovaj plan bi trebalo da pomogne razvoju i izradi novih motocikala, a uz to bi trebalo da dovede do otvaranja na stotine novih radnih mesta.

Nova električna serija britanskog proizvođača bi trebalo da bude nosilac razvoja, a ukoliko poslovni rezultati budu kako treba, BSA planira da u budućnosti oživi i svoju ponudu benzinskih dvotočkaša. Nismo sasvim sigurni kako će se sve ovo odigrati, ali je svakako lepo videti spremnost da se ulaže u nešto tako kultno kao BSA.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 352Komentari