home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
KTM 490

Prvi KTM-ov model iz linije 500 kubika bi trebalo da bude spreman do 2022. Ovo i nije nova informacija za one koji su detaljno pratili ovaj segment, ali je prvi put da austrijska kompanija govori o tome.

Naime, direktor KTM-a, Štefan Pirer je u nedavnom intervjuu govorio o mnogim stvarima, pa i o planovima vezanim za pomenutu platformu.

Kada je o njoj reč, ona će u KTM-ovoj gami nositi oznaku 490, pokretaće je tvin agregat, a njen dizajn potpisuju Bajaj i KTM. Takođe, ovo će biti prvi ovakav agregat indijske kompanije.

Zasnovane na 790/890 platformi, nove 490 mašine će imati dosta zajedničkih komponenti s njom. Ono što još uvek nije poznato je gde će se motocikl proizvoditi - da li u Indiji, kroz saradnju s kompanijom Bajaj, ili u Kini, gde je KTM-ov partner CFMOTO.

Očekuje se oko 60 KS, s naglaskom da je cilj linije da ispouni prazninu između 390 platforme (koja donosi 40 KS) i 890 dvotočkaša (sa 110 KS). Iz ranijih glasinama znamo da će i Husqvarna koristiti ovu platformu, na kojoj će biti razvijeno više modela, uključujući nejked i avanturističke motocikle.

Prema aktuelnim planovima, u liniji bi trebalo da bude pet modela, a očekujemo i još par s oznakom Husqvarne. Još uvek je pod znakom pitanja da li će i GasGas iskoristiti pomenutu platformu. Modeli poput RC390 i 790 Duke su ostvarili solidne prodajne rezultate, što se očekuje i od nove linije.

Sada samo treba da čekamo kada će nam KTM pokazati nove kreacije zasnovane na ovoj platformi. Kako je 2022. krajnji rok, logično je očekivati koncepte na sajmovima u 2021. i lansiranje tokom proleća 2022.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 254Komentari