home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ducati SuperSport 950

U Ducati fabrici u Borgo Panigaleu počela je serijska proizvodnja SuperSport 950 modela. Novi motocikl će se u prodajnim salonima naći od februara.

Predstavljen na Ducati World Premiere događaju, novi SuperSport 950 je mašina koja kombinuje sportske karakteristike sa praktičnošću svakodnevne vožnje.

Novi model donosi promene u dizajnu i karkteristikama, bolju elektroniku i opremu, a uz to ispunjava i Euro5 emisione standarde.

Estetska veza između SuperSporta 950 i Panigale V4 je još više naglašena u novom izdanju. Tu je LED far, dnevna svetla, a oklop je tako dizajniran da naglašava sportske karakteristike motocikla i fluidnost njegovog oblika.

SuperSport 950 ima paket opreme jednog istinskog sportskog modela, sa jednostranom viljuškom, trelis ramom fiksiranim za agergat i težinu od 184 kg. Paket elektronike se sastoji od ABS-a, kontrole proklizavanja, elektronskog prenosa i više različitih režima vožnje (sportski, turing i urbani).

Zahvaljujući pomenutim novinama, SuperSport 950 je sada udobniji. Sedište ima novu postavu i pljosnatiji oblik koji nudi veći komfor, ali i mnogo više prostora za vozača i suvozača. Visina ručica dozboljava sportsku poziciju u vožnji bez previše napora za zglobove. Odmorišta za noge su tako postavljena da ne umaraju kolena.

Radi poboljšanja iskustva u vožnji, kako u gradu tako i na stazi, standardni model ima kvikšifter.

Tu je i nova 4,3-inčna TFT instrument tabla, čiji interfejs je inspirisan Panigale porodicom, lak za navigaciju, podešavanja i omogućuje lakšu identifikaciju izabranog režima vožnje.

Motor pokreće tvin-cilindarski Ducati Testastretta agregat sa 110 KS na 9.000 o/min i 93 Nm obrtnog momenta na 6.500 o/min.

Novi SuperSport 950 je dostupan u prepoznatljivoj Ducati Red crvenoj boji, dok “S” varijanta dolazi i u Arctic White Silk beloj. Osim toga, donosi sportskije Ohlins ogibljenje.

Izvor: Moto-berza.com

Foto i video: Ducatičitanja : 309Komentari