home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kawasaki Ninja ZX

Kawasaki je saopštio da planira da sve svoje benzinske motocikle do 2035. godine transformiše u mašine na struju.

Uprkos posledicama koje je na globalno tržište ostavila pandemija virusa korona, ponovo se javlja velika potražnja za dvotočkašima. Razlog za to je i činjenica da motocikli predstavljaju prevozno sredstvo koje nosi najniži rizik od infekcije.

Kako je saopštio Jasuhiko Hašimoto, predsednik kompanije Kawasaki Heavy Industries, japanska firma je otvorena za poslovnu saradnju sa svima koji su zainteresovani za osnaživanje “zelene” politike.

“Želimo da se dugoročno posvetimo naporima za očuvanjem životne sredine, a posebno smo fokusirani na nove trendove koje je uspostavila globalna pandemija.”

“Otvoreni smo za saradnju sa svim zainteresovanim stranama”, naglasio je on.

Jedan od glavnih ciljeva Kawasaki Heavy Industries i nedavno osnovane moto divizije, Kawasaki Motors Limited, jeste lansiranje linije električnih motocikala.

I mada u ovom trenutku nema električnih mašina sa znakom japanske kompanije, Kawasaki planira da do 2025. lansira čak deset novih motocikala na struju. Glavni cilj je da ponudu motocikala u Japanu, Evropi, SAD, Kanadi i Australiji do 2035. u celosti čine električni modeli.

Zanimljivo je pomenuti da je Kawasaki jedna od retkih kompanija koja u ovom trenutku radi na razvoju hidrogenskog agregata.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 309Komentari