home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Arc Vector

Zamislite da ste platili više od 105.000 evra za električni motocikl, a da proizvođač završi u stečaju.

Upravo je bio slučaj s kompanijom Arc, proizvođačem električnih motocikala koja je u stečaju završila još u septembru 2019, nakon što nije ispunila svoja obećanja. U međuvremenu, Arc je uložio sav novac uložen u projekat Arc Vector, ali pomenuti stečaj je stavio njegovu realizaciju na čekanje.

Arc Vector

Posle dve godine, kompanija se vratila u igru zahvaljujući izvršnom direktoru i dizajneru Marku Trumanu. Truman je takođe otkrio da će isporuke novog Arc Vector motocikla uskoro krenuti.

„Imamo veoma zdravu knjigu porudžbina i kupci već prolaze kroz program kako bi pojedinačno prilagodili svaki primerak. Tako će svaki Vector biti unikatan“, rekao je on.

Arc Vector

Uprkos neizvesnosti, Arc Vector je izvanredna mašina, ne samo zbog toga kako izgleda, već i zbog svojih mehaničkih elemenata. Motocikl je u potpunosti napravljen od ugljeničnih vlakana, a njegova baterija od 16,8 kW funkcioniše kao strukturni deo mašine.

Ispod oklopa se nalazi električni motor od 95 kW (127 KS) koji bi pomaže da se dostigne maksimalna brzina od 200 km/h (doduše, elektronski ograničena). Kako navodi Arc, Vector ima autonomiju od 320 km.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 438Komentari