home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Yamaha skuteri

Yamaha je saopštila da je smanjila svoj cilj za dostizanje karbonske neutralnosti za 15 godina - sa 2050. na 2035. godinu.

Drugi najveći proizvođač motocikala na svetu je uveren da će dostići ovaj ambiciozni cilj u svojim fabrikama, kako u Japanu tako i drugim krajevima sveta, ranije nego što je zacrtano.

Kompanija iz Ivate je svoj "zeleni" plan inicijalno otkrila prošle godine, gde je kao datum dostizanja karbonske neutralnost postavila 2050. Sada je najavljeno da je rok značajno pomeren na 2035. godinu.

Kako bi ispunila postavljene zadatke, Yamaha je posvetiti pažnju minimizovanju potrošnje energije u svojim pogonima, uz korišćenje čistijeg oblika energije.

"Do 2035. bi trebalo da smanjimo emisiju CO2 za 92%, u poređenju s 2010, a planom su uključene kako operacije u Japanu, tako i one u fabrikama u drugim krajevima sveta."

"Preostala emisija CO2 će biti neutralizovane korišćenjem međunarodno priznatih mera, koje će pomoći ostvarivanju potpune karbonske neutralnosti", navodi se u saopštenju japanskog giganta.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 204Komentari