home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Zeths ZFR 500 R

27 Jan 2023 - 18:02 Motociklizam Link
Zeths ZFR 500 R

Zeths je jedan od nekoliko kineskih brendova koji su tek počeli da grade svoju reputaciju. U pitaju je proizvođač koji je osnovan u Kunšanu, blizu Šangaja, 2016. Za razliku od većine drugih proizvođača u ovoj oblasti, Zeths prodaje samo motocikle sa zapreminom motora od 250 kubika i više.

ZFR 500 R je najnovija kreacija brenda, koja cilja na brzo rastuće neo-retro tržište. ZFR 500 R ima stil koji je očigledno pod uticajem superbajkova iz osamdesetih godina prošlog veka. Iz naziva se vidi da ima motor zapremine 500 kubika. Velika je verovatnoća da će ZFR 500 R koristiti vodom hlađeni motor sa ubrizgavanjem goriva, paralelni dvostruki agregat sa radilicom od 180 stepeni, kao i većina kineskih proizvođača modela ove kubikaže.

Zeths ZFR 500 R

Bočni oklop ZFR 500 R otkriva, barem delimično, aluminijumski ram koji se nalazi ispod. Napred je upotrebljena obrnuta teleskopska viljuška, mada je još uvek nejasno da li će imati bilo kakvu podesivost. Štaviše, posebno za ovu klasu veličine motora, jednostrana aluminijumska zadnja viljuška se ističe i daje motociklu mnogo veću privlačnost. Prednja kočnica sa duplim diskom, verovatno Brembo, smeštena je u livene aluminijumske felne pomoću čeljusti sa četiri klipa koje su postavljene radijalno i takođe imaju ABS u standardnom paketu.

Iako Zeths tek treba da zvanično predstavi ZFR 500 R, očekuje se da će njegova proizvodnja početi do maja ove godine. Trenutno je cena još uvek nepoznata, ali cifra oko 6.500 evra zvuči razumno. Trenutno Zeths posluje uglavnom na kineskom tržištu. Međutim, uobičajena je praksa da drugi brendovi uvoze kineske motocikle i kasnije ih rebrendiraju za druga tržišta, posebno u Aziji i Evropi. Biće zanimljivo videti proizvodnu verziju Zeths ZFR 500 R, jer nema mnogo potpuno opremljenih neo-retro sportskih motocikala, posebno ovog kalibra.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Zethsčitanja : 357Komentari