home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Najnoviji Opelov model Insignia je krajem jula spektakularno predstavljen u Londonu, a njegova karavan verzija, nazvana Sports Tourer, imaće zvaničnu svetsku premijeru početkom oktobra na Salonu automobila u Parizu (prodaja će inače početi na proleće naredne godine).

Sem izmenjenog zadnjeg dela, Insignia Sports Tourer ima i nešto drugačije dimenzije u odnosu na već poznatu braću u sedan i hatchback verzijama. Doduše, međuosovinsko rastojanje je ostalo isto kao i kod sedana (2,74 metra), ali je dužina za 8 cm veća i kod Sports Tourera iznosi 491 cm, dok je zapremina prtljažnika 540 litara.

U osnovi, sve što važi za Insigniu sedan i hatchback, važi i za Sports Tourer, odnosno Insignia predstavlja opelov radikalan korak napred i to u pogledu dizajna, tehnologija, performansi, dinamičnosti, bezbednosti, komfora, aktivne bezbednosti i ekologije. Insignia inače koristi novu Epsilon2 platformu, a uz bolje vozne osobine (u ponudi će i biti 4x4 varijanta), atraktivniji dizajn i kvalitetniji enterijer, aduti nove Insignie biće i ekonomični, a snažni motori. Insigniu Sports Tourer će naime pokretati široka paleta benzinskih i dizel agregata, a svi zadovoljavaju Euro 5 standarde (upareni su sa šestostepenim manuelnim i automatskim menjačem sa takođe 6 stepeni). Benzinci razvijaju snagu od 85kW/115KS do 191kW/260KS (koliko ima 2,8 litarski V6 agregat), dok posebno mesto zauzimaju novi 2,0 litarski CDTI dizelaši sa 110, 130 i 160KS. U planu su i novi 1,6 litarski turbo benzinac sa 180KS i 2.9 V6 CDTI dizelaš sa 250KS, kao i ecoFLEX varijanta.čitanja : 2933Komentari