home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Bugatti je na još na ovogodišnjem ženevskom salonu automobila početkom marta izložio još jednu ekskluzivnu i jedinstvenu ediciju svog već ionako prestižnog supermodela Veyron, nazvanog Veyron Fbg par Hermes.

Ono što je sada novo u vezi ovog Veyrona jeste da je Bugatti proširio paletu raspoloživih kombinacija boja. Dok je primerak na Salonu u Ženevi bio u dvobojnoj "Ebony and Brick" kombinaciji, ponuda je sada bogatija za "Indigo Blue and Vermilion", "Indigo blue and Lime Green", "Black and Garance Red" i "Prussian Blue and Blue Jean" boje.  

Veyron Fbg par Hermes je inače nastao u saradnji sa francuskom dizajnerskom kućom Hermes (sa kojom je Bugatti sarađivao još dvadesetih godina prošlog veka) i košta svih 1,55 miliona evra (i to bez poreza). Poenta cele serije je drugačiji vizuelni nastup (jedinstvena kombinacija boja za karoseriju, osmokraki aluminijumski točkovi sa slovom H u sredini, novi gril, poklopac rezervora) i modifikovana unutrašnjost (Hermes koža, dvobojna sedišta, nove ručke na vratima), dok motor nije diran. Tako je za pogon i dalje zadužen 8,0 litarski W16 motor sa četiri turbo punjača i 64 ventila, koji raspolaže sa svih 1001KS pri 6000 o/min. i 1250 Nm obrtnog momenta (u rasponu od 2200 do 5500 o/min.). Dovoljno za svih 407 km/h i ubrzanje do 100 km/h u trajanju od samo 2,5 sekunde...čitanja : 1401Komentari