home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

I aktuelna Pagani Zonda je dovoljno ekskluzivan i poželjan automobil, ali ljudi iz ove kompanije imaju na umu još zanimljiviji projekat novog supersportskog automobila, nazvanog prosto Pagani Zonda R.

Ono što se za sada zna, jeste da će novu Zondu R pokretati AMG-ov 6,0 litarski motor sa 750KS pri 8000 o/min. i 710 Nm obrtnog momenta i da će sa postojećom Zondom F deliti samo 10 odsto delova, a da će sve ostalo biti potpuno novo, počev od dužeg međuosovinskog rastojanja (za 47 mm), šireg traga točkova pa sve do nešto nižeg težišta automobila.

Inače, sa dužinom od 4,77 metra, nova Zonda R je skoro 40 cm duža od Zonde F, a uz to je i 5 cm šira. Pomenuti motor, u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim sekvencijalnim menjačem, pobrinuće se da zadovolji i najzahtevnije vozače (u šta realno nema ni razloga da se sumnja).  

U svakom slučaju, Zonda R neće biti nimalo jeftina, jer prema prvim najavama koštaće oko 1,5 miliona evra, a biće napravljena u veoma ograničenoj seriji od samo 10 komada.čitanja : 1211Komentari

Isti model sve ove godine?
Nije cudo sto su bili na rubu propasti....

Autor Eki 24 Okt 2008, 18:28