home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novi Prius+, svestrano vozilo sa sedam sedišta i izvanrednom Toyotinom potpuno hibridnom tehnologijom, biće izložen na predstojećem međunarodnom Sajmu automobila u Frankfurtu.

Prius+ je prvo vozilo ponuđeno evropskim kupcima koje nudi spoj svestranosti modela sa sedam sedišta i potpuno hibridnog agregata.

Kao što mu ime govori, Prius+ nudi znatno više unutrašnjeg prostora i veći komfor za putnike. Ovaj monovolumen je 155 mm duži, 30 mm širi i 85 mm viši od standardnog Priusa. Međuosovinsko rastojanje je takođe produženo za 80 mm, što omogućava smeštaj odraslih osoba u sva tri reda sedišta.

Prilagođavanjem Toyotinog Hybrid Synergy Drive® pogonskog agregata postala je moguća ugradnja trećeg reda sedišta. On sadrži izuzetno kompaktnu litijum-jonsku bateriju malih dimenzija koja je postavljena u središnjoj konzoli vozila između prednjih sedišta. Ova najnovija inovacija maksimalno povećava unutrašnji prostor i ne pravi kompromise po pitanju smeštaja putnika i prtljaga.

Nova tehnologija litijum-jonske baterije je rezultat više od decenije iskustva sa nikl-metal-hibridnim baterijama koje se nalaze u standardnom Priusu. Kao i na svim Toyotinim potpuno hibridnim vozilima, nova baterija je konstruisana da zadovolji najviše standarde pouzdanosti i trajnosti, kako bi trajala koliko i vozilo.

Ovo vozilo ima najnoviju generaciju Toyotinog Hybrid Synergy Drive® pogonskog agregata, uz dodatne prednosti u vidu aerodinamičkih performansi i male težine Priusa+. Potpuno hibridni agregat će imati vodeće u klasi emisije izduvnih gasova, sa emisijama CO2 ispod 100 g/km i bez emisija NOx i čestica čađi.

Prodaja Priusa+ širom Evrope počinje u prvoj polovini 2012. godine.   

Izvor : Toyota.rsčitanja : 1926Komentari