home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novi Opel Combo

19 Feb 2018 - 00:10 Noviteti Link
Opel Combo

Nakon novog Citroen Berlinga, pred nama je i novi Opel Combo, još jedan iz serije PSA noviteta iz Leisure Activity Vehicles segmenta (LAV) koji će biti na raspolaganju sa pet ili sedam sedišta.

Budući da je Opel od prošle godine deo PSA Grupe, i novi Combo je napravljen na istoj platformi kao novi Citroen Berlingo i Peugeot Partner, što znači da koristi Efficient Modular 2 platformu (EMP2).

Proizvodnja ovih modela će se odvijati u fabrikama Vigo (Španija) i Mangualde (Portugal), pri čemu će za njih biti dostupna široka pogonskih agregata i sistema pomoći vozaču.

Opel Combo

Bez obzira na istu bazu, ova tri vozila se međuosobno vizuelno razlikuju, pa tako novi Combo u odnosu na Berlingo odlikuje drugačiji prednji deo. Standardna varijanta je dužine 440 cm (zapremina prtljažnika iznosi od 597 do 2126 litara), dok produžena varijanta ima 475 cm (prtljažnik od 850 do 2693 litra).

Opel Combo

U svakom slučaju, PSA Grupa najavljuje da će vozila postaviti nove standarde u svojoj klasi, a koji se tiču ekonomičnosti, komfora, ergonomije, modularnosti, zapremine tovarnog protora, bezbednosti i robusnosti.

Opel Combo

Treba pomenuti da će se u opremi između ostalog naći i sistem automatskog kočenja, sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova, adaptivni tempomat, sistem za nadgledanje mrtvog ugla, infotainment sistem sa podrškom za Android Auto, Apple CarPlay i MirrorLink.

Kao i novi Berlingo, novi Combo će u gami imati 1,2 litarski benzinac u verzijama sa 110KS i 130KS, kao i 1,5 litarski dizelaš sa do 130KS (u zavisnosti od motora ugrađuju se šestostepeni manuelni i osmostepeni automatski menjač).

Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 1392Komentari