home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
GM Defense Silverado ZH2

Pre par godina, GM je predstavio pick up sa pogonom na gorivne ćelije pod imenom Colorado ZH2, koji je razvio u saradnji sa američkom vojskom. Koncept je stvoren u cilju testiranja pogona na gorivne ćelije u vojnim aplikacijama, a prototipi su proveli celu prošlu godinu na terenu sa vojskom.

Čini se da su rezultati testiranja bili odlični, s obzirom da je GM Defense otkrio veći Chevrolet Silverado ZH2 koncept. Silverado ZH2 je tiho debitovao putem video klipa na veb sajtu GM Defensa. Detalja nema mnogo, ali se čini da se pogon sastoji od dva elektro motora postavljena na prednjoj i zadnjoj osovini.

GM Defense Silverado ZH2

Između šina noseće šasije se nalaze dva od tri rezervoara za gorivne ćelije od 700-bara i Jouletec litijum jonska baterija. GM Defense navodi da pick up ima autonomiju od preko 640 km. Silverado ZH2 ne izgleda futuristično kao Colorado ZH2 koncept, ali ga karakterišu razna ojačanja i tanke LED prednje svetlosne grupe. Takođe, Silverado ZH2 izgleda kao da je baziran na novoj generaciji modela Chevrolet Silverado HD, koja bi trebalo da bude predstavljena sledeće godine.

Izvor: Dmotion.rs

Foto: GM Defensečitanja : 659Komentari