home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nissan GT-R50

Nissan i Italdesign su pre nekoliko meseci na događaju Goodwood Festival of Speed u Velikoj Britaniji predstavili njihov zajednički projekat nazvan GT-R50 (pripremljen inače povodom 50 godina postojanja Nissana GT-R i 50 godina od osnivanja Italdesigna), kada su saopštili da je u razmatraju i proizvodnja ekstremno ograničene serije.

Sada je to i zvanično potvrđeno i pred nama je produkcijski Nissan GT-R50 koji će biti proizveden u seriji od samo 50 primeraka (po vrtoglavoj ceni od 990.000 evra po primerku, bez taksi i opcija).

Nissan GT-R50

Nissan je već počeo da prima narudžbine, a prve isporuke će startovati sledeće godine.

Nissan GT-R50

Nissan GT-R50 se bazira na modelu GT-R Nismo, od koga se razlikuje po izmenjenom eksterijeru (nova hauba, LED svetla, 54 mm niži krov...) i doteranom enterijeru (nova instrument tabla, detalji od ugljeničnih vlakana, crna koža, alkantara...).

Nissan GT-R50

Automobil je dobio i crne točkove, Energetic Sigma Gold detalje, modifikovano oslanjanje i Brembo kočnice, dok je za pogon zadužen 3,8 litarski twin-turbo V6 motor pojačan na 720KS i 780 Nm (u paru sa ojačanim menjačem sa dvostrukim kvačilom).

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Nissan GT-R50


čitanja : 516Komentari