home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hennessey Venom F5

U američkoj kompaniji Hennessey su zvanično objavili da će njihov dugo čekani ultrasportski model Venom F5 pokretati centralno smešteni i temeljito unapređeni GM-ov 6,6 litarski V8 motor "Fury" koji će uz dva kapacitetna turbopunjača na zadnju osovinu isporučivati 1.842 KS pri 8.000 obr/min i 1.617 Nm najvećeg obrtnog momenta pri 5.500 obr/min.

Hennessey Venom F5

Pomenuti brojevi bi trebalo da budu dovoljni da Venom F5 pokuca na vrata Bugattija čiji Chiron Super Sport 300+ je na testnoj stazi Ehra-Lessien nedavno stigao do rekordnih (nestvarnih) 490,484 km/h.

Hennessey Venom F5

John Hennessey je rekao da je impresioniran ostvarenjem Bugattija, ali je nakon rezultata prvih testiranja uveren da će znatno lakši i snažniji Venom F5 imati dovoljno potencijala za skidanje Chirona s trona.

Hennessey Venom F5

"Naš cilj od početka je proizvesti najbrži automobil na svetu koji će moći da se koristi i na javnim putevima. S obzirom na odnos mase i snage koji sa sobom donosi F5, mislim da nismo daleko od cilja“, kaže prvi čovek poznate teksaške kompanije u kojoj se već decenijama bave sveobuhvatnim tjuningom automobila različitih proizvođača koji sa sobom po pravilu donosi mnogo "zvuka i slike“.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Hennessey

Hennessey Venom F5


čitanja : 962Komentari