home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

BMW M2 CS Racing

4 Feb 2020 - 06:30 Noviteti Link
BMW M2 CS Racing

Testna i razvojna faza ultimativne M2 CS Racing verzije je odrađena do kraja. Premijerni nastup Nemci su imali u Severnoj Americi, na 24 sata Daytone…

Namera je da automobil nastavi priču o uspehu koji je započeo BMW M235i Racing i BMW M240i Racing prethodnih godina.

Obožavaoci su osim glavne ‘male’ zvezde, mogli videti i veću braću iz sveta trka, poput – BMW M8 GTE i BMW M6 GT3, ali i BMW M4 GT4.

BMW M2 CS Racing nastavlja priču o uspehu u Severnoj Americi.

BMW M2 CS Racing

Od 2016., BMW je poneo tri timske titule, a dva vozača su se okitila titulom šampiona u TC (Touring car) u Americi. Cilj Bavarca ostaje isti, novi automobil mora da nastavi pobedničkim putem.

BMW M2 CS Racing

BMW M2 CS Racing nudi najbolje mogućnosti postavki i pripreme vozila za trku. Novi trkački automobil pokreće S55, 6-cilindrični redni motor, koji iz 3,0 litarskog motora postiže između 280 KS (205 kW) i 365 KS (268 kW) ), u zavisnosti od klasifikacije trke. Najveći obrtni moment od 550 Nm prenosi 7-stepeni prenos s dvostrukim kvačilom koji se reguliše pomoću programa. Još jedan zanimljiv detalj kod M2 CS Racing je velika mogućnost promena, baš kao i kod M4 GT4 verzije.

Paralelno s tim, BMW Motorsport nudi i varijantu nadogradnje M2 CS Racing od 450 KS, što rezultira ultimativnim trkačkim automobilom. Ne čudi što trke i TC serija dobijaju sve više na popularnosti u Severnoj Americi.

Izvor: Autoportal.hr

Foot: BMWčitanja : 508Komentari