home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alfa Romeo Giulia GTA

Pandemija koronavirusa omela je Alfa Romeo da svetsku premijeru modela Giulia GTA i Giulia GTAm održi, kako to i dolikuje, na jednoj velikoj svetskoj smotri novih automobila - Salonu u Ženevi, ali su ova dva vozila ipak predstavljena online početkom marta.

Kako prenosi B92, iz Italije sada stižu nove vesti o ovim modelima, a među njima je i informacija o cenama. Olakšana "civilna" verzija - Giulia GTA, koštaće na italijanskom tržištu od 175.000 evra, dok početna cena modela GTAm, orijentisanog prema kupcima koji uživaju u vožnji po trkačkoj stazi, iznosi 180.000 evra.

Alfa Romeo Giulia GTA

Ukoliko vam se ove cene čine preteranim, podsećamo da će Alfa Romeo ukupno napraviti svega 500 primeraka oba modela, a sva vozila će biti numerisana, pa će predstavljati i posebnu vrednost za kolekcionare. Kupci će moći da biraju između nekoliko verzija klasičnih trkačkih oznaka na spoljašnjosti automobila, ili će jednostavno moći da odaberu jednu od svega tri opcije boja eksterijera: crvenu Rosso GTA, belu Bianco Trofeo ili zelenu Verde Montreal. Trkačke oznake inspirisane su onima koje su korišćene na originalnoj Alfi GTA, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

Alfa Romeo Giulia GTA

Osim nijansi karoserije, kupci će moći da biraju i boje kočionih "čeljusti", zaštitnog rol-bara u kabini, sigurnosnih pojaseva i štepa na sedištima.

Alfa Romeo Giulia GTA

Bez obzira na izgled spoljašnjosti vozila, svim kupcima modela Alfa Romeo Giulia GTA i GTAm na raspolaganju je 2.9-litarski V6 Bi-Turbo benzinac koji proizvodi 540 KS, odnosno 30 KS više nego u modelu Giulia Quadrifoglio. Kada je reč o performansama, ova vozila ubrzavaju iz mesta do stotke za svega 3,6 sekundi.

Alfa Romeo Giulia GTA

Automobili su opremljeni unapređenim sportskim ogibljenjem, dok su pojedni paneli karoserije izrađeni od ugljeničnih vlakana.

U unutrašnjosti vozila, nekoliko novih detalja privlači pažnju. Tu je pre svega obilato iskorišćena alkantara - na kontrolnoj tabli, panelima vrata, kaseti za rukavice, bočnim stubovima i centralnim delovima sedišta. Alkantara je još više prisutna u verziji GTAm, gde je zadnja klupa uklonjena, stvarajući prostor za potpuno presvučenu veliku pregradu, koja ima specifične kalupe dizajnirane za držanje kaciga i aparata za gašenje požara. GTAm se razlikuje i po tome što ima zaštitni "kavez", nema unutrašnje panele vrata, a vrata se otvaraju pomoću kaiša umesto ručke.

Izvor: B92.net

Foto: Alfa Romeočitanja : 562Komentari