home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Land Rover Defender Hard Top

Kompanija Jaguar Land Rover (JLR) je najavila da će kasnije ove godine početi sa prodajom komercijalne verzije nove generacije Land Rovera Defender.

U pitanju je Defender Hard Top, dostupan sa kratkim (Defender 90 sa troja vrata) i dužim međuosovinskim rastojanjem (Defender 110 sa petora varata), a koji po navodima fabrike nudi jedinstvenu kombinaciju prtljažnog prostora, praktičnosti i komfora.

Land Rover Defender Hard Top

Naziv Hard Top je inače korišćen još tokom pedesetih godina prošlog veka, i to za Land Rover Series 1.

Obe nove verzije imaju klirens od 291 mm, mogu da povuku do 3.500 kg (duža verzija) i nemaju sedišta u drugom ni u trećem redu (kod duže verzije). Dostupna je i mogućnost vožnje u dubljoj vodi, uz specijalni Wade mod koji je deo Terrain Response 2 sistema.

Land Rover Defender Hard Top

Deo opreme čine i ClearSight digitalni retrovizor, Pivi Pro infotainment sistem, Apple CarPlay i Android Auto, a treba pomenuti i da verzija Defender 110 Hard Top može da ima i opciono vazdušno oslanjanje.

Land Rover Defender Hard Top

Defender Hard Top je razvila Land Roverova divizija Special Vehicle Operations (SVO), dok će cene u Velikoj Britaniji počinjati od 35.000 funti, bez poreza.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 387Komentari